Over Zienderogen - Zienderogen.tv Producties

Over Zienderogen

Zienderogen TV Producties maakt bedrijfsfilms, webfilms, animaties, documentaires en TV progamma's. Zienderogen is een jong, dynamisch bedrijf opgericht door Léonie Albers.

In 2008 heeft Léonie Zienderogen TV Producties opgericht. Dit om naast omroepen ook het bedrijfsleven te kunnen bedienen. Niet met belegen conservatieve films maar met producties met een bite. Zowel voor het oog als voor het oor. Zienderogen TV Producties weet hoe een verhaal inhoudelijk sterk wordt verteld. Zonder daarbij het beeldverhaal uit het oog te verliezen. Maar al te vaak gaat het in films ten koste van één van beiden.

Na haar opleiding Journalistiek werkte Léonie Albers onder meer als itemregisseur, presentator en eindredacteur voor diverse programma’s van RTV Drenthe. Het maken van een documentaire over een moord in Emmen leverde haar een nominatie op voor een NL award. In 2015 wint Léonie de Beatrixoord Noord-Nederland prijs voor haar TV-serie over jonge revalidanten. De serie is in 2013 op TV Noord uitgezonden. 

Zienderogen heeft in korte tijd meerdere sterke opdrachtgevers aan zich weten te binden. Het bedrijf werkt samen met freelance verslaggevers, presentatoren en cameramensen die, net als Léonie, gedreven, origineel en niet snel tevreden zijn. Elke productie vraagt een eigen(wijze) aanpak. Zienderogen speelt daar blindelings op in.